Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda 3/4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Wszystkie składniki zagniatamy na elastyczne ciasto. Następnie wkładamy do woreczka i przykrywamy ścierką.

Masa serowa:

750 g twarogu chudego
3 żółtka
cukier waniliowy

Składniki mieszamy ze sobą na jednolitą zwartą masę.

Ciasto dzielimy na części. Każdą wałkujemy cienko, następnie wycinamy kółka szklanką i do środka nadkładamy łyżeczkę farszu. Zlepiamy brzegi palcami a póżniej widelcem. Pierogi wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 5 min od wypłynięcia. Pierogi podsmażamy na patelni. Usmażone polewamy śmietaną z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak