Pierogi z serduszkami i cebulką według Agi

Pierogi z serduszkami i cebulką według Agi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serduszka drobiowe

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dkg
  • sól

  • kapusta biała

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na te pierogi przygotowujemy według tego przepisu:http://www.doradcasmaku.pl/przepis/112715/pierogi-kluskowe-wedlug-agi.html
Serduszka myjemy,oczyszczamy z wszystkich żył i gotujemy z solą do miękkości.Pieczarki obieramy,kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy.Kapustę przelewamy wodą i również gotujemy.Wszystkie składniki przekręcamy przez maszynkę do mięsa i jeszcze raz przesmażamy.Jedną cebulkę zostawiamy,drobno kroimy i przypalamy na patelce na odrobinie tłuszczu.Z ciasta wycinamy kółka,napełniamy farszem,zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku.Odcedzamy i posypujemy cebulką.Bardzo smaczne.Polecam:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

11.03.2013 16:12
Cebulka się trochę zjarała :)

dasada1

19.05.2012 12:22
fajne

dasada1

19.05.2012 12:22
fajne

dasada1

19.05.2012 12:22
fajne

dasada1

19.05.2012 12:22
fajne

noculos

19.05.2012 12:19
bardzo fajny pomysł

noculos

19.05.2012 12:19
bardzo fajny pomysł

berys18

11.01.2012 07:41
świetny pomysł na farsz

mala2021

15.12.2011 08:29
bardzo lubię takie pierożki

Izabela/bella81

30.09.2011 08:24
muszą być dobre i wyglądają pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat