Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
serduszka drobiowe
1 kg -
cebula
2 sztuki -
pieczarki
30 dkg -
sól
-
kapusta biała
30 dkg
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z serduszkami i cebulką według Agi
Serduszka myjemy,oczyszczamy z wszystkich żył i gotujemy z solą do miękkości.Pieczarki obieramy,kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy.Kapustę przelewamy wodą i również gotujemy.Wszystkie składniki przekręcamy przez maszynkę do mięsa i jeszcze raz przesmażamy.Jedną cebulkę zostawiamy,drobno kroimy i przypalamy na patelce na odrobinie tłuszczu.Z ciasta wycinamy kółka,napełniamy farszem,zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku.Odcedzamy i posypujemy cebulką.Bardzo smaczne.Polecam:)
Komentarze (19)
Załaduj więcej komentarzy (9)