Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
woda 1/2 szklanka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól 1/2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Farsz:
Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Wsypać do garnka z podsmażoną cebulą.
Smażyć ok. pół godziny.
Po przygotowaniu odcedzić i wyciągnąć gotowe pieczarki.

Pierogi:
Ugniatamy ciasto z mąki i wody, dodając szczyptę soli.

Po przygotowaniu wycinamy kółka z rozwałkowanego ciasta.
Formujemy pierożki, gotujemy ok 15 min.

Po przygotowaniu należy polać pierogi smalcem z podsmażoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak