Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
mąka pszenna 20 dag.
pieczarki 60 dag
cebula 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
olej 1 łyżka
mąka pszenna do posypania
woda 60 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę,chwilę podsmażyć na tłuszczu.Dodać umyte,obrane i pokrojone w plasterki(można w kostkę)pieczarki.Poddusić razem do miękkości.Doprawić do smaku.
Krok 1 - pierogi z pieczarkami foto
2
Z mąki,jajka i wody zrobić ciasto pierogowe.Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować.ciasto.Szklanką wycinać kółka.W środek wkładać zimne pieczarki wymieszane z bułką tartą(jeżeli farsz się rozpada dodać więcej bułki).Dokładnie sklejać pierogi.Gotować we wrzacej,osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.
Krok 2 - pierogi z pieczarkami foto
3
Można podawać podsmażone na rumiano.
Krok 3 - pierogi z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 08.07.2013 20:19
poprosze i dla siebie hihihi
Alex_M 16.06.2013 10:23
fajne pierozki!
Pietruszka 07.05.2013 20:58
uwielbiam pierogi
fotoviderek 04.05.2013 08:04
Super pierogi :)
ONY_za_kare 25.04.2013 09:02
smaczne takie pierożki!
TEtalicha 24.04.2013 15:07
a ja pieczarki lubie
Mienta 13.01.2013 12:37
jeszcze nigdy takich nie jadłam, fajny pomysł :)
annagebalska 13.01.2013 10:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak