pierogi z pasztetową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jaja

    2 szt
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiewamy na stolicę wbijamy jaja dodajemy 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli i wlewamy szklankę wody zagniatamy ciasto rozwałkowujemy szklanką wykrawamy kółka pasztetową kroimy w dużą kostkę i po jednej nakładamy na każde kółko zlepiamy jak pierogi gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyżkami oleju odcedzamy studzimy smażymy na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super
agnieszka214 26.11.2011 09:37
pyszne robiłam polacam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat