Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mozzallelą i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
woda 150 ml
mleko 100 ml
ser mozzallera 200 g
ser feta 250 g
ziemniaki 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej roślinny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mozzallelą i fetą

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. następnie przekręcamy przez maszynkę wraz z serem mozzarella i fetą. Farsz dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Mąkę łączymy z ciepłą wodą i ciepłym mlekiem, dodajemy 1 jajko i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy kółka-szklanką. Na środku kółka kładziemy niewielką ilość farszu i sklejamy pierogi. Gotujemy w garnku wodę z dodatkiem łyżki soli i 2łyżek oleju. Gotujemy pierogi do czasu aż wypłynął na wierzch. Można je jeść ze śmietana. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 11.09.2012 22:21
mega
elficzna 30.08.2012 00:43
bardzo mi się podobają, uwielbiam pierożki
Rafał10 25.08.2012 19:38
Ale fajne :)
Konczi 25.08.2012 14:23
ciekawy farsz jak na pierogi :)
Zdzisław 25.08.2012 13:33
nie jadłem z takim nadzieniem
Aleksandra15 25.08.2012 13:03
Muszę wypróbować pierogi z takim nadzieniem ;-)
V_kuchareczka 25.08.2012 11:40
Wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak