Pierogi z mięsem z rosołu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Oto przepis na pierogi z mięsem z rosołu. Świetne eko składniki ze spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem <3 O tak! <3

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na pierogi:

  • mięso gotowane

    500 gramów
  • warzywa

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek

Na ciasto:

  • mąka

    300 gramów
  • wrzątek

    250 mililitrów
  • masło 82%

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i warzywa z rosołu mielimy na dużych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę. Całość wyrabiamy. Jeśli uznamy, że masa jest za sucha i kruszy się, to regulujcie ją wrzątkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.

Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.

Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.
Podajemy z ulubioną omastą.

R'n'G Kitchen
Użyliśmy mięso mieszane z kaczki i wołowiny. Warzywa to marchew 300 g, pietruszka, seler, ząbek czosnku, i dużo cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 13.12.2018 23:54
I to pomysłowo bo nic się nie zmarnuje. Pierożki smakowite i kuszące.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat