Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem ,kapustą i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki- ciasto

mąka pszenna 3 szklanka
woda ciepła 1 szklanka
sól 1 szczypta

Farsz

karkówka wieprzowa 1 kg
kapusta kiszona 250 g
pieczarki 400 g
cebula 2 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 do smaku
olej do smażenia 2 łyzka

Porada

Pierogi po wyjęciu z wrzątku można zanurzyć na chwilę w zimnej wodzie wtedy nie będą się sklejać.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem ,kapustą i pieczarkami

Farsz: Mięso pokroić w grubą kostkę ,posypać przyprawą do mięs i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie zalać wodą i dusić pod przykryciem około 40 minut. Odcedzić i odstwić do wystudzenia.Kapustę kiszoną odcedzić z soku i włożyć do garnka z wodą,dodać liście laurowe gotować około 30 minut.Odcedzić i odstawić do wystudzenia. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelnię na rozgrzany olej wrzucić cebulę z pieczarkami. Smażyć przez kilka minut. Przełożyć do miski i wystudzić.
Mięso i kapustkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa i wymiszać z cebulą i pieczarkami. Przyprawić.
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę ,dodać ciepłą wodę i sól. Ciasto wyrabiam przez kilka minut. Włożyć do woreczka foliowego na 30 minut. Ciasto rozwałkować i wycinać koła. Na każde koło nakładać farsz zlepiać pieroga.
W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i oleju. Do gotującej się wody wrzucać pierogi. Gotować kilka minut. Odcedzić i układać na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.10.2016 19:13
dobre nadzienie
Marta1986 27.10.2016 17:10
pysznosci mniam
Krystyna32 27.10.2016 16:19
bardzo smaczne
Motorek 27.10.2016 15:45
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak