Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kaszą pęczak
Kroki postępowania


W większym garnku zagotować sporą ilość wody i ugotować partiami pierogi. Podawać gorące i polane podsmażoną cebulką.

kasza pęczak | 1 woreczek |
mięso mielone | 1 kg |
marchew | 1 sztuka |
cebula czerwona | 1 sztuka |
masło | 2 łyżki |
zielona pietruszka | |
przyprawy |
mąka pszenna | 1/2 kg+do podsypywania |
olej | 2 łyżki |
sól | 1/4 łyżeczki |
woda ciepła |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: