Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • Łopatka b/k

    0,6 kg
  • cebula

    2 szt
  • sól

    2 łyżeczki
  • woda

    1-1,5 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso kroimy w kostkę i dusimy z przyprawami do miękkości. Następnie przestudzone mielimy i łączymy z powstałym w czasie duszenia sosem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Do mąki dajemy 1 łyżczkę soli , gorącą wodę i zarabiamy ciasto pierogowe. Rozwałkowujemy na wymaganą grubość i szklanką wykrawamy kółka, na które kładziemy mięsny farsz. Zlepiamy i wrzucamy do osolonej , wrzącej wody. Gotujemy przez 3-4 min.
Odcedzone polewamy cieplutką cebulką z tłuszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

11.12.2013 12:27
lubie takie pierozki! narobilas mi smaka :)

adelajda

21.08.2013 07:05
dla mnie super bardzo lubię pierogi :)

Smakosz6

18.03.2011 12:44
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Malinka

24.10.2010 18:26
Ja wręcz uwielbiam:)

katarzynka455

24.10.2010 08:00
lubię takie pierożki

MAR3STA

19.10.2010 11:52
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat