pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • przypr do miesa kielon

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso mielone podsmażam na patelni, przyprawiam solą, pieprzem, i przypr. do miesa mielonego. Osobno podsmazam pokrojona drobno cebule i starta marchewke. Mięso i warzywa przekladam do miski i "traktuję" blenderem, do całosci wbijam jeszcze jajko aby farsz mial gładka konsystencję. Wyrabiam ciasto, nakładam farsz i lepię pierogi, wrzucam na gotujacą się osolona wode i gotuje chwile od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podaję gorace polane roztopioną margaryną z cebulka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 02.07.2013 07:47
bardzo apetyczne
pacpaw 05.04.2013 23:50
te z mięsem należą do moich ulubionych
Justyna/Dzastus 28.01.2013 13:26
pychotka
RenataZ-et 30.11.2012 19:34
pycha
Renata22 12.11.2012 17:24
ale bym sie poczęstowała takim Twoim pierożkiem...i to nie jednym ;)
Ewelina38 11.10.2012 22:25
uwielbiam i takiego mi narobiłaś smaku, że w sobotę robię pierożki... postanowione :)
anemon 24.09.2012 12:05
Strasznie dawno nie jadłam pierogów z mięsem, chyba czas to zmienić.
mela25 10.08.2012 08:47
smaczne
V_kuchareczka 20.07.2012 19:37
pyszniutkie
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:20
a ja zawsze robilam tylko uszka :) do tego czerwony barszczyk, pychota.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat