pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    0,5 kg
  • woda

    1-1,5 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Farsz:

  • mięso gotowane

    60 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO:
Mąkę posolić wyrobić z gorącą wodą ( dzięki gorącej wodzie ciasto jest pulchniejsze), można dać 1 żółtko nie dodawaj białka bo będzie twarde. Ja paruje jeszcze ciasto w worku.
FARSZ:
Mięso (na którym wcześniej gotuje rosół ), cebulę zmielić dodać jajko i przyprawy wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować wykrawać krążki, nadziewać farszem skleić pierożki.
Gotować ok 5 minut od wypłynięcia.
Podawać ze skwarkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 29.03.2013 12:36
moje ulubione
Laila2786 11.03.2013 12:12
co za smaki, hmm
Ela15 10.11.2012 09:44
bardzo lubię
Jodaj 21.09.2012 09:50
uwielbiam :)
dianix 13.09.2012 20:53
pierożki uwielbiam
Magdalena1110 22.07.2012 21:51
takie lubię
IKrakowianka 10.07.2012 21:10
bardzo smaczne
Anna152 21.03.2012 08:41
super
Ewa111 28.02.2012 17:54
najlepsze własnej roboty
Grazyna0211 22.02.2012 12:00
pyszne i sycące danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat