Pierogi z Mięsem

Pierogi z Mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • sól

    1 łyżka płaska
  • olej

    1/4 szklanki
  • woda letnia

    3/4 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • masło

    w/g uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto : mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy płaską 1 łyżkę soli. Stopniowo dolewamy 3/4 szklanki ciepłej wody i 1/4 szklanka oleju. Dokładnie zagniatamy ciasto.
Farsz: Ugotowane mięso mielimy, dodajemy do smaku, sól, pieprz, kucharkka. Cebulkę drobno posiekaną dusimy na masełku, dodajemu do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Następnie rozwałkowywujemy ciasto, wycinamy kółeczka szklanką. Nakładamy farsz i zalepiamy. Wrzucamy na wrzątek i gdy wypłyną gotujemy jeszcze około 2 min. Podawać z masełkiem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kochanyptysiu

21.02.2011 21:46
uwielbiam kazde pierozki!

monika156

20.02.2011 09:25
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat