Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
woda 1 szkl
sól do smaku
maliny świeże do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z malinami

Z mąki, wody , jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i szklanką zrobić kółka, w kółka nakładamy opłukane maliny około 2 -3 sztuki i sklejamy brzegi pieroga. Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię. Ugotowane podajemy z cukrem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.05.2013 21:12
uwielbiam pierogi z owocami
kamyk 29.04.2013 11:47
ja lubię też takie pierogi ale latem
Bernadeta1 30.09.2012 12:16
super,ale bym zjadła
Ewelina47 22.09.2012 21:18
też robię ze świeżych malinem ale z mrozonych też są niezłe
Beatris 11.09.2012 08:44
Pierogi mogłabym jeść prawie codziennie.
Aneta41 04.09.2012 22:41
ja z malinkami też nie jadłam , spróbuję
Ewelina38 01.09.2012 16:41
świetny pomysł, z malinami jeszcze nie robiłam ale koniecznie trzeba wykorzystać fakt, że jeszcze ich troszkę zostało na krzaczkach i zrobić .... na pewno będą pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak