Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 2-3 szklanki
cukier brązowy 4 łyżki
śmietana do polania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z malinami

Wyrobiłam ciasto na pierogi, rozwałkowałam, wykroiłam kółka. Maliny wymieszałam z cukrem (nie rozgniatałam owoców). Na każde kółko kładłam maliny i sklejałam brzegi pierogów. Gotowałam w lekko osolonej wodzie do miękkości.

Podałam ze śmietaną i cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 29.08.2012 20:38
dziekuję :)
luki1984 29.08.2012 20:33
pychotka
jola1508 01.08.2012 14:40
apetyczne!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak