Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mąki żytniej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka żytnia typ 720 450 gram
woda ciepła 125 ml
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mąki żytniej

Mąkę wsyp na stolnicę, zrób dołek, wlej do niego niewielką ilość GORĄCEJ ale nie parzącej wody i zagniataj dość szybko, dodając stopniowo taką ilość wody. Gotowe ciasto rozwałkuj na dość cienki placek, podsypuj mąką ziemniaczaną.

U mnie farsz z kapusty i grzybów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak