Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
woda 2 szklanki
łosoś wędzony 100 g
twarożek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z łososiem

Ciasto na pierogi: do mąki dodajemy ciepłej, przegotowanej wody, sól i szczyptę cukru. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkować je na stolnicy i wycinać szklanką kółka. Farsz: do twarożku dodajemy pokrojonego drobno łososia, dodajemy soli i pieprzu. łyżeczkę farszu dodajemy na każde kółko ciasta i zalepiamy. Gotujemy ok. 5 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.04.2013 07:30
jeszcze takich nie próbowałam
jozefinach 25.10.2012 18:46
Takich jeszcze nie jadłam.
halina17 30.09.2012 19:16
Smaczne pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak