Pierogi z kurczakiem

Pierogi z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz

  • kurczak

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    5 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku

Ciasto

  • mąka pszenna

    3 szkl
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    1 szkl
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z ugotowanego w rosole kurczaka oddzielamy od kości i mielimy na drobnym sitku maszynki razem z ugotowaną marchewką.

Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielone mięso i chwilę przesmażamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem, studzimy.

Z mąki, wody, oleju i soli zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy koła, nadziewamy mięsem i zlepiamy pierogi.

Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.

Najlepiej smakują podsmażone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat