Pierogi z kozim serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mąka

    300 g
  • gorąca woda

    18 ml
  • masło

    1/2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • kozi ser (roladka)

    300 g

Dodatkowo

  • masło

    3 łyżki
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z sera koziego robimy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Do dużej miski wsypujemy mąkę, dolewamy gorącą wodę z masłem, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto (na początku nożem, żeby się nie poparzyć).

Dokładnie wyrobione ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka, na środek każdego układamy farsz.

Pierogi zlepiamy, gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 min, od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

Podajemy z masełkiem koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 01.04.2016 00:17
Dziękujemy :)
R'n'G Kitchen 01.04.2016 00:17
To pierwsze pierogi, które mi nie "wybyły" z ciasta. Ale już jest z masą pierogową jesteśmy na TY ;)
Iwusia 31.03.2016 23:13
uwielbiam pierogi, a Twoje prezentują się wspaniale
mirosława4 31.03.2016 19:45
piękna falbanka :) nie umiem takich zrobić :)
MałaMi89 31.03.2016 17:31
Ciekawa jestem smaku... i dlaczego mi takie falbanki nie wychodzą :P
Benita 31.03.2016 17:02
palce lizać
ice cubes 31.03.2016 12:47
Bardzo lubię pierogi ale niestety nie z kozim serem.
ilka01 31.03.2016 12:23
pychota :)
Konczi 31.03.2016 12:22
wyglądają przepysznie :)
w mojej kuchni 31.03.2016 12:21
kozi ser uwielbiam w każdej wersji

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat