Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszy gryczanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 0.5 kg.
olej 2 łyżki
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszy gryczanej

Z wody ,mąki ,oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto.Kaszę gotujemy we wrzacej ,osolonej wodzie.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu.Dodajemy do ugotowanej kaszy,dodajemy również jajko,przyprawiamy do smaku.Mieszamy.Ciasto rozwałkowujemy ,wycinamy (np.szklanką) kółka. Na krążku kładziemy farsz i sklejamy pieroga.Gotujemy we wrzacej,osolonej wodzie.Można podawać polane tłuszczykiem z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.07.2013 18:04
Lubię kaszę gryczaną, a w pierogach dopiero :)
mic 11.06.2013 20:52
i do nich śmietana, takie lubię najbardziej
Alex_M 04.06.2013 10:54
pyszne pierozki
Mati13 15.12.2012 17:40
bardzo takie lubie
miroslawa 21.10.2012 06:55
super
Zdzisław 20.10.2012 21:28
lubię z kaszą
adelajda 20.10.2012 19:13
czasami robię podobne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak