Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jęczmienna
200 g -
boczek
50 g -
cebula
1 duża -
jajko
1 szt -
śmietana
2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
masło
-
kostka mięsna
Przepis i sposób przygotowania pierogi z kaszą jęczmienną
Ugotowałam kaszę jęczmienną z dodatkiem kostki rosołowej. Boczek przesmażyłam z cebulką na maśle. Gdy kasza przestygła wymieszałam ją z boczkiem. Dodałam jajko, śmietanę, sól i dużo pieprzu.
Z ciasta wykrajałam krążki, kładłam na środek kaszę i zlepiałam pierogi.
Gotowałam w lekko osolonej wodzie do miękkości ciasta.
Podałam z cebulką i boczkiem.
Smacznego :)
Komentarze (4)