pierogi z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    200 g
  • boczek

    50 g
  • cebula

    1 duża
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • masło

  • kostka mięsna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobiłam ciasto na pierogi.
Ugotowałam kaszę jęczmienną z dodatkiem kostki rosołowej. Boczek przesmażyłam z cebulką na maśle. Gdy kasza przestygła wymieszałam ją z boczkiem. Dodałam jajko, śmietanę, sól i dużo pieprzu.
Z ciasta wykrajałam krążki, kładłam na środek kaszę i zlepiałam pierogi.
Gotowałam w lekko osolonej wodzie do miękkości ciasta.
Podałam z cebulką i boczkiem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 12.02.2014 19:50
Wystarczy zerknąć do wcześniejszych przepisów. Laik jak chce, to znajdzie.
IZABELA29 08.05.2013 12:04
a ciasto na pierogi z czego zrobiłaś ? laik chciałby to na 100 % wiedzieć ,nie wszyscy potrafią je zrobić .
Anna169Hosz 09.11.2012 07:45
Z kaszą jęczmienną jeszcze nigdy nie robiłam pierogów.
jola1508 30.08.2012 10:55
trzeba wypróbować! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat