pierogi z kaszą i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 gram
  • ser biały

    2 kostki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mięta

    do smaku
  • mąka

    1/2 kg
  • sól

    1 lyżeczka
  • olej

    1 łyzeczka
  • woda

    3/4 szklanki
  • śmietana 18 proc

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-1 łyzeczka, mąka) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić.

Farsz : Kasze gotujemy w osolonej wodzie, potem łaczymy z serem białym dobrze rozgniecionym, dodajemy miete ( chyba ,że ktoś nie lubi) w ilości wg. uznania, ja daje sporo. , dodajemy przyprawy.

Do pierogów dobra jest smietana:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 13.03.2013 20:44
pierogi lubie wszystkie
berys18 27.07.2012 19:21
świetne pierogi
Papryczka 29.06.2012 19:33
ja też
Sroczka 07.05.2012 21:40
Uwielbiam wszystkie pierogi. Takie też bym zjadła z chęcią.
Ewelina38 09.03.2012 14:29
uwielbiam je ale bardzo pracochłonne, no ale coś za coś.....
Wacław 22.01.2012 09:26
pycha !!!
anulka69 06.01.2012 21:02
smaczne
treonina 30.12.2011 17:54
takich jeszcze nie jadłam :-)
Reda 10.12.2011 06:47
Super przepis
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat