Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
olej 1 łyżka
sól szczypta
Farsz:
kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
pieprz
sól
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszona gotujemy około 40 min. Odcedzamy, lekko płuczemy i pozostawiam do ostygnięcia
Krok 1 - pierogi z kapustą i grzybami foto
2
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy z majerankiem, solą i pieprzem.
Krok 2 - pierogi z kapustą i grzybami foto
3
Kapustę kiszoną mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 3 - pierogi z kapustą i grzybami foto
4
Podsmażone pieczarki również mielimy w maszynce do mięsa. Przemieloną kapustę łączymy z przemielonymi pieczarkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - pierogi z kapustą i grzybami foto
5
Ciasto: Mąkę przesiewamy dodajemy olej, szczyptę soli i wlewamy ciepłą wodę zarabiając ciasto. Bierzemy porcje wyrobionego ciasta i wałkujemy, wycinamy szklanką placuszki i nakładamy farsz.
Krok 5 - pierogi z kapustą i grzybami foto
6
Nakładamy farsz i zlepiamy brzegi tworząc pierogi.
Krok 6 - pierogi z kapustą i grzybami foto
7
Gotowe pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy jeszcze chwilę jak wypłyną. Smacznego!
Krok 7 - pierogi z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 22.01.2014 17:36
dobre pierożki
Zdzisław 09.01.2014 20:51
takie pierogi to moja słabość
halina17 09.01.2014 20:51
Smaczne pierogi.
gosia1988 09.01.2014 19:59
na pewno smaczne
Kuchenka 09.01.2014 18:59
ja zawsze robię ze zwykłej kapusty, ale te też mogą być pyszne
eMMe 09.01.2014 18:59
Ohh jak ja uwielbiam taki pierozki:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak