Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 1 kilogram
woda
olej roślinny 1 łyżka
grzyby suszone 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Farsz: Kapustę i grzyby gotować przez 30 min. Doprawić. Zmielić w maszynce lub pokroić drobno farsz. Ciasto na pierogi: 1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę.. Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz. Można polać tłuszczem ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 04.12.2012 15:00
uwielbiam takie pierogi
pajbek 03.12.2012 11:22
Lubię pierogi, są pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak