Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 900 gram
woda
kapusta kiszona 1,5 kg
jajko 2 szt.
cebula 4 szt.
pieprz, sól
majeranek 3 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną obgotowujemy do miękkości, odcedzamy czekamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę już usmażoną, 2 jajka, przyprawy pieprz, sól do smaku i 3 łyżki majeranku.
Krok 1 - Pierogi z kapustą foto
2
Ciasto: przesiewamy mąkę a następnie dodajemy stopniowo wodę i ugniatamy ciasto tak aby było sztywne i dało się rozwałkować.
Krok 2 - Pierogi z kapustą foto
3
Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy koła.
Krok 3 - Pierogi z kapustą foto
4
Nadziewamy pierogi farszem. Układamy luźno na stolnicy.
Krok 4 - Pierogi z kapustą foto
5
Do garnka wlewamy 4 litry wody odrobinę oleju wstawiamy na palnik. Do gotującej wrzącej wody wrzucamy pierogi czekamy do wypłynięcia na wieszk. Wyjmujemy pierogi do naczynia.
Krok 5 - Pierogi z kapustą foto
6
Pierogi z kapustą:)
Krok 6 - Pierogi z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 03.02.2014 14:32
ciekawe pierożki
Barbara777 31.01.2014 15:04
smaczne pierogi:)
Adamorek 29.01.2014 16:55
dobrze zrobiony farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak