Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
mąka 500 gram
woda 1 szklanka
jagody 4 szklanki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewam, dodaję 2 łyżki ciepłej wody i żółtka, a następnie ugniatam ciasto, aż będzie jednolite. W międzyczasie dodaję stopniowo wodę. Ciasto rozwałkowuję dosyć cienko.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Za pomocą szklanki wycinam z ciasta kółka.

Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Na każdym krążku kładę łyżkę jagód.

Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
4
Następnie zlepiam brzegi.

Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
5
Pierogi układam na podsypanej mące desce.

Krok 5 - Pierogi z jagodami foto
6
Pierogi gotuję następnie w wodzie. Na pierogi nakładam śmietanę.
Krok 6 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 01.07.2017 01:11
Uwielbiam takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak