Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2,5 szkl
jajko szt
woda 1/2 szkl
sól szczypta
olej 3 łyżki

Farsz

jagody szkl
cukier 3 łyżki
kasza manna łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy jajko, sól i wodę. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto, rozwałkowujemy na cienki placek. Kubkiem wycinamy krążki, nakładamy po łyżce farszu i sklejamy pierogi. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.04.2016 22:50
bardzo lubię
Janina 26.08.2015 17:08
Pyszności;)
JulkaTomeczek 26.08.2015 16:14
Moje dzieci też je uwielbiają
ben-ka 26.08.2015 08:10
Moje ulubione.
2milutka 26.08.2015 08:09
ale bym zjadła!
jagoda5913 26.08.2015 00:16
pyszne pierogi
norweska20 26.08.2015 00:06
pysznie.......mniam
Iwusia 25.08.2015 23:33
uwielbiam pierogi na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak