Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z gotowanym boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mąka 1,5 szklanka
sól 1 szczypta
woda 150 (ciepła)
boczek 80 surowy
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z gotowanym boczkiem

Kroki postępowania

1
Boczek gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie mielimy razem z cebulą - farsz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pierogi z gotowanym boczkiem foto
2
Z mąki wody i soli zagniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy je i wycinamy kółeczka.
Krok 2 - Pierogi z gotowanym boczkiem foto
3
Na każdym kółeczku układamy porcję farszu i zlepiamy.
Krok 3 - Pierogi z gotowanym boczkiem foto
4
Gotowe pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut.
Krok 4 - Pierogi z gotowanym boczkiem foto
5
Pierożki podajemy okraszane lub wg uznania :) Smacznego
Krok 5 - Pierogi z gotowanym boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 11.02.2014 12:10
Zjadłoby się takie pierożki na obiad :)
Poison1988 11.02.2014 10:59
takich pierożków nie jadłam ale wyglądają obłędnie :)
Barbara13 11.02.2014 10:30
takich jeszcze nie jadłam,ciekawa propozycja
halina17 11.02.2014 10:08
Smaczne pierogi.
patryska76 11.02.2014 09:36
Smaczne pierożki ;)
ana00 11.02.2014 09:04
warto spróbować ;)
Aga-25 11.02.2014 07:59
dobre to jest
agnieszka131919 11.02.2014 07:56
moje smaki
Agnieszka-87-25 11.02.2014 07:47
to musi byc fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak