Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z fasolą w sosie meksykańskim

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
450 g
wrzątek
300 ml
olej
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Nadzienie:
fasola Jaś
cebula
1 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z fasolą w sosie meksykańskim

Fasolę namoczyć na kilka godzi. Ugotować do miękkości, przestudzić i zemleć.
Cebulę przysmażyć na tłuszczu, dodać do fasoli, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Ulepić pierogi i ugotować we wrzątku. Podawać z sosem meksykańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak