Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi wigilijne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 4 szklanki
woda letnia 1,5 szklanki
jajko 1 szt
sól szczypta
Farsz:
grzyby suszone 1 garść
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
kapusta biała 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi wigilijne

Kroki postępowania

1
Z przesianej mąki, soli,wody i jajka wyrabiamy gładkie ciasto. ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy krążki.
Krok 1 - pierogi wigilijne foto
2
Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości. Jeżeli jest mocno kwaśna to przed gotowaniem płuczemy. Namoczone grzyby również gotujemy. Ugotowane odcedzamy i mielimy lub rozdrabniamy w malakserze doprawiamy do smaku.
Krok 2 - pierogi wigilijne foto
3
Farsz nakładamy porcjami na kółka ciasta i zlepiamy pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy polane bułką tartą przesmażoną na margarynie.
Krok 3 - pierogi wigilijne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.11.2013 22:54
bardzo smaczne
olkaaa 12.02.2013 09:28
bardzo lubię
alaaa 11.01.2013 22:08
fajne ,też lubię z takim farszem
Rafał10 10.01.2013 18:35
ale idealne , piękne pierożki :)
parysek10 10.01.2013 17:21
ja lubię podsmażane
Bernadeta 10.01.2013 15:35
lubie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak