Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie ze skwarkami i cebulą
Pierogi ruskie można podawać na ulubiony sposób. Ze skwarkami, podsmażoną cebulką, kwaśną śmietaną, z roztopionym masłem. Ja chyba najbardziej lubię pierogi ze skwarkami. A Wy?
Kroki postępowania
Mąkę połączyć z solą, dodać żółtko jaja i gorącą przegotowaną wodą. Wyrobić ciasto robotem kuchennym.
Kartofle obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie, zmielić kartofle i twaróg, dokładnie połączyć składniki wraz z posiekaną i usmażoną cebulą.
Ciasto rozwałkować na desce obsypanej mąką, Szklanką wyduszać koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić je za pomocą zalepiacza do pierogów.
Pierogi ruskie zrobiłam jakiś czas temu i połowę zamroziłam. Dzisiaj wykorzystałam gotowe, zamrożone pierogi.