Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie ze skwarkami
Pierogi ruskie ze skwarkami dobre zaraz po ugotowaniu lub podgrzaniu na patelni, z zarumienioną skórką. Wypróbujcie mój przepis na ich przygotowanie.
Kroki postępowania
Pierogi ruskie ze skwarkami. A Wy z czym najczęściej zajadacie ruskie pierogi?
| ziemniaki |
5 sztuk
|
| woda |
|
| Sól kamienna spożywcza jodowana |
1 łyżeczka
|
| masło |
4 łyżki
|
| ser biały |
500 gramów
|
| Pieprz czarny mielony Prymat |
do smaku
|
| Pieprz ziołowy mielony Prymat |
do smaku
|
| cebula biała |
1 sztuka
|
| mąka pszenna |
500 gramów
|
| jajko |
1 sztuka
|
| Sól kamienna spożywcza jodowana |
0,5 łyżeczki
|
| woda mineralna |
(niegazowana) 1 szklanka
|
| słonina |
100 gramów
|
| Zioła prowansalskie suszone Prymat |
1/4 łyżeczki
|
Pierogi ruskie ze skwarkami dobre zaraz po ugotowaniu lub podgrzaniu na patelni, z zarumienioną skórką. Wypróbujcie mój przepis na ich przygotowanie.
Inne podobne przepisy: pieczone pierogi ruskie, przepis na pierogi ruskie, pierogi z kiełbasą.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: