Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 40 dkg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 szt
woda ciepła 250 ml
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

farsz

ser biały 25 dkg
ziemniaki ugotowane 30 dkg
cebule 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
masło klarowane 2 łyżki

Porada

Podawać z cebulką na maśle lub ze skwarkami

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Zagnieść ciasto z podanych składników i cieniutko rozwałkować ,wykrawać krążki
Krok 1 - Pierogi ruskie foto
2
Ziemniaki ugnieść ,wymieszać z serem dodać uduszoną na maśle cebulkę ,przyprawić i wymieszać .Farsz układać na krążkach i lepić pierogi
Krok 2 - Pierogi ruskie foto
3
Gotować w dużej ilości posolonej wody , 2do 3 min jak wypłyną do góry
Krok 3 - Pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 08.03.2015 11:47
Bardzo lubię takie pierożki :-)
marcia7 07.03.2015 20:09
smaczny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak