Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dkg
  • jaja

    1 szt
  • woda

    35 dkg
  • sól

    2 dkg
  • smalec

    10 dkg
  • twaróg

    60 dkg
  • cebula

    20 dkg
  • sól

    2 dkg
  • pieprz

    0.4 dkg
  • ziemniaki

    1.50 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki po obraniu ugotować, przepuścić przez maszynkę, dodać twaróg, zrumienioną na tłuszczu cebulkę, sól, pieprz i dokładnie wyrobić farsz. Z mąki, jaj i wody zagnieść ciasto, rozwałkować, nadziewać farszem i formować pierogi. Gotować w osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.05.2013 09:26
lubię takie pierogi
Ada-Gaba 20.03.2013 08:16
przepadam za takimi
Laila2786 15.03.2013 14:36
bardzo dobre
malaczarna23 26.08.2012 20:44
pyszne
malaczarna23 26.08.2012 20:44
pyszne
Juleczka20 30.10.2011 20:31
pycha
tomek18 30.05.2011 11:42
super
basia70 12.04.2011 10:20
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat