Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi miętowe z sera

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1 szt
mąka 40 dag
mięta pieprzowa świeża 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi miętowe z sera

Z mąki i ciepłej wody zagnieść ciasto pierogowe. Ser rozetrzeć z jajkiem i drobno posiekaną świeżą miętą, osolić do smaku. Rozwałkować cienko ciasto, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek kłaść kulkę sera i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodze około 4 minuty . Podawać polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.10.2012 20:25
pyszne
zuzanna_z 17.05.2012 12:29
pyszne
mehia 31.03.2011 19:11
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak