Pierogi miętowe z sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 szt
  • mąka

    40 dag
  • mięta pieprzowa świeża

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i ciepłej wody zagnieść ciasto pierogowe. Ser rozetrzeć z jajkiem i drobno posiekaną świeżą miętą, osolić do smaku. Rozwałkować cienko ciasto, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek kłaść kulkę sera i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodze około 4 minuty . Podawać polane śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 24.10.2012 20:25
pyszne
zuzanna_z 17.05.2012 12:29
pyszne
mehia 31.03.2011 19:11
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat