Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi buraczkowe z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 g
pieczarki 200 g
cebula 2 szt
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sok z buraków 1/2 szkl
masło 2 łyżki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi buraczkowe z grzybami

Kroki postępowania

1
Wcześniej namoczone we wodzie grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oraz jedną cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wszystko razem podsmaż na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Pierogi buraczkowe z grzybami foto
2
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj jajko oraz sok z buraka. Zagnieć ciasto.
Krok 2 - Pierogi buraczkowe z grzybami foto
3
Przygotowane ciasto cienko rozwałkuj. Szklanką wykrój w cieście krążki.
Krok 3 - Pierogi buraczkowe z grzybami foto
4
Na każdy kawałek ciasta nałóż porcję farszu grzybowego. Zlep brzegi. Pierogi wrzuć do gotującej się, osolonej wody. Gotuj 5 minut. Odcedź i wyłóż na talerz. Cebulę drobno pokrój i zeszklij na maśle. Cebulką okrasz przygotowane pierogi.
Krok 4 - Pierogi buraczkowe z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 02.02.2015 12:09
na wygląda ładnie
ONY_za_kare 14.12.2014 13:21
rewelacyjne
asiczekz 05.12.2014 09:20
pomysłowe :)
Anna169Hosz 05.12.2014 09:10
Ciekawa kolorystyka!
Alex_M 05.12.2014 08:04
ładnie wyglądają :)
Kuchnia Marty 04.12.2014 21:46
Też takich nie jadłam! Do tego czerwony barszczyk.. Mniam..
Betina#45 04.12.2014 20:45
Uwielbiam pierogi, a takich jeszcze nie jadłam..świetnie wygladają ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak