Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy
Kroki postępowania
Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy do ostygnięcia. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
mąka pszenna |
450 g
|
masło |
200 g
|
jajko |
2 szt
|
cukier |
3/4 szklanka
|
kakao |
2 łyżki
|
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat |
1 łyżki
|
jogurt naturalny |
2-3 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
Do ozdoby: |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: