Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z migdałami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 750 gram
jajko 3
migdały 200 gram
miód prawdziwy 250 gram
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko
polewa czekoladowa
cukier
cukier waniliowy
cynamon 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z migdałami

DO garnka wlać olej, dodać cukru białego i waniliowego, miodu i wszystko razem gotować ok. 5-6 minut. Następnie odstawić do ostygnięcia
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, proszku do pieczenia i migdały, następnie opakowanie przyprawy do pierników i cynamon. Wszystko miksujemy (razem z ostudzonym olejem), dodajemy pół szklanki mleka i dalej miksujemy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem, wykładamy keksówkę papierem do pieczenia i pieczemy ok. 50minut.
Polewę rozpuszczamy w gorącej wodzie i gdy ciasto będzie gotowe, polewamy gęsto, na wierzch ozdabiamy płatkami migdałów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.11.2013 00:46
pysznie wygląda, zachęca do zrobienia
Klausia 06.07.2013 15:03
mmm uwielbiam pierniki :)
jeta72 01.07.2013 13:20
ale pychotka :-)
galo90 06.05.2013 10:40
swietny przepis!
justys759 29.04.2013 23:34
prezentuje się rewelacyjnie! :)
halina17 29.04.2013 21:03
Dobry piernik.
Marta11 29.04.2013 13:51
wyglada przepieknie
Bogusiaz 29.04.2013 13:43
lubię takie ciacha
Magula 29.04.2013 13:11
piernik kojarzy mi sie z grudniem, ale zjadłabym taki
miki47 29.04.2013 13:10
smakowicie, mniam
Pyszota 29.04.2013 13:04
mam ochotę na piernik!!
edzik 29.04.2013 12:44
musi być naprawde pyszne
Megg 29.04.2013 12:23
pierniczek wygląda przepysznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak