Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z masą jogurtową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 500 g.
cukier 250 g.
miód płynny 250 g.
jajko 5
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 100 g.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
kakao 1 łyżka

Masa

cukier puder 1 szklanka
masło 300 g.
jogurt naturalny 300 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z masą jogurtową

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z jajkami i cukrem.
Krok 1 - Piernik z masą jogurtową foto
2
Do powstałej masy dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Piernik z masą jogurtową foto
3
Ciasto piec w 180 stopniach przez około 30 minut.
Krok 3 - Piernik z masą jogurtową foto
4
Masło utrzeć z cukrem pudrem, powoli dodawać jogurt naturalny.
Krok 4 - Piernik z masą jogurtową foto
5
Ciasto przekroić na 3 części. Położyć na przemian: ciasto i masę. Odstawić do schłodzenia.
Krok 5 - Piernik z masą jogurtową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.12.2014 12:09
ciekawa ta masa warta wypróbowania
Zdzisław 25.12.2014 12:03
takie ciasta bardzo lubię
kasiaw 25.12.2014 11:15
pyszny pierniczek
Ania321 25.12.2014 00:26
takiego jeszcze nie jadłam, a wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak