Piernik z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • cukier

    300 g
  • margaryna

    200 g
  • miód prawdziwy

    400 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżka
  • amoniak

    1 łyżeczka
  • jajka

    2 szt
  • marmolada

    600 g
  • przyprawa do piernika

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz marmolady połączyć i wyrobić.
Odstawić na 1/2 godz. do lodówki.

Rozwałkować na dwa płaty. Jeden z nich posmarować marmoladą i przykryć drugim. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180- 200 stop. ok 35-40 min. Po upieczeniu można polukrować i posypać orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 10.07.2012 09:31
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat