piernik królewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    120 dkg
  • żółka

    2 sztuki
  • cukier

    36 dkg
  • margaryna

    40 dkg
  • miód sztuczny

    3 łyżki
  • mleko ciepłe

    6 łyżek
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Blachę wcześniej posmarować margaryną i posypać bułka tartą. Upiec 4 placki.
Przekładać: placek – masa – placek - powidła śliwkowe – placek – masa – placek – polewa

Masa: robimy jak do karpatki.

Ciasto najlepiej przygotować na 3 dni przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat