Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl
miodu wielokwiatowego 1/2 szkl
jaja 3
mąka 1 1/2 szkl
kasza manna 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
olej 1/3 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bananowy

Kroki postępowania

1
Banany obrać i rozgnieść do miski
Krok 1 - Piernik  bananowy foto
2
dodać miód,żółtka,kawę i cukier i ubić razem.
Krok 2 - Piernik  bananowy foto
3
do masy dodać mąkę przesianą z sodą,wymieszać delikatnie łyżką
Krok 3 - Piernik  bananowy foto
4
dodać kaszę mannę i olej
Krok 4 - Piernik  bananowy foto
5
a na koniec dodać dobrze ubite białka
Krok 5 - Piernik  bananowy foto
6
dobrze wymieszać i wlać do formy i piec w 180 stopni 35 minut.
Krok 6 - Piernik  bananowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 29.12.2013 19:48
takiego jeszcze nie robiłam
tatiana2 18.06.2013 15:26
Bananowego jeszcze nie jadłam, zgapię przepis ;)
Aannkaa82 19.02.2013 19:40
Interesujące. Ciekawe jak smakuje.
sylwiusia055 18.02.2013 18:24
napewno smaczne
gusia1000 17.02.2013 21:17
Fajny wypiek.
zielonamorelka 17.02.2013 15:54
lubie ciasta bez maki:) fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak