Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
1 kostka -
cukier puder
1 szklanka -
oliwa
1/2 szklanki -
kwaśna śmietana
1/2 szklanki -
miód płynny
1/4 szklanki -
mąka pszenna
3 szklanki -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
jaja
4 szt -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Piernik bakaliowy
Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, lekko wymieszać, wlać do wąskiej podłużnej formy i piec ok 40 min. w temp. 180 st.C
Komentarze (34)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (24)