Piernik bakaliowy

Piernik bakaliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • miód płynny

    1/4 szklanki
  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jaja

    4 szt
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piernik bakaliowy

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodając po jednym żółtku, miód, oliwę, mąkę zmieszaną z sodą i przyprawę, śmietanę i bakalie.
Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, lekko wymieszać, wlać do wąskiej podłużnej formy i piec ok 40 min. w temp. 180 st.C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

jogobella23 17.03.2012 14:53
pycha
Tomek13 31.01.2012 20:05
pyszne
Tomek13 31.01.2012 20:05
pyszne
ewaa 25.01.2012 20:27
wygl?da apetycznie :)
Magda60 13.01.2012 22:20
ładnie wyglada
kielcok1 18.12.2011 15:11
smaczny
Tomek13 16.11.2011 23:58
REWELACJA
ajres 20.10.2011 22:23
dobre
ajres 20.10.2011 22:23
dobre
iga2 11.10.2011 11:01
piękny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat