Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
jajko 5 szt
mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat szczypta
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
śmietana 12-procentowa 1 szkl
miód prawdziwy 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Margarynę rozpuszczamy z cukrem, miodem i przyprawą do piernika. Wlewamy śmietanę i gotujemy. Następnie studzimy. Gdy ostygnie dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem, mieszamy. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.01.2013 20:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak