PIERNIK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szkl
  • miód

    1 szkl
  • jajko

    4 szt
  • margaryna

    10 dag
  • kwaśna śmietana

    1 szkl
  • mąka

    3 szkl
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem ucieramy, dodajemy stopniowo żółtka. Miód i przyprawę do piernika roztapiamy i ostudzoną wlewamy do utartej masy. Następnie śmietanę i mieszamy. Po dokładnym roztarciu wsypujemy mąkę wymieszana sodą. Na koniec dajemy ubitą pianę. Ciasto wylewamy na blachę pieczemy około godziny. Wierzch można polać lukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.07.2013 08:14
wygląda super
Ewa104 17.11.2012 11:50
Wygląda na wilgotny,rozpływający się w ustach kawał ciacha.Pychotka!
Habibi 16.11.2012 19:08
uwielbiam pierniki :)
Iwka 16.11.2012 15:18
super
treonina 16.11.2012 15:04
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat