piernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostki
  • jaja

    2
  • cukier

    2 szkl.
  • śmietana

    1 szkl
  • kwaśne mleko

    1 szkl
  • mąka pszenna

    4 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • olej

    2 łyzki
  • olejek migdałowy

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cukier, jajka, margarynę utrzeć na masę dodać smietanę i kwaśne mleko. mąkę rozmieszać z kakao i sodą, sypać powoli i dodać olej. można przełożyć dżemem lub kremem budyniowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 18.11.2012 18:43
ja też poproszę kawałek:)
jolaxa1 30.12.2011 23:36
super
jolaxa1 30.12.2011 23:36
super
Rogalik 13.09.2011 23:45
super
smakoszek 12.09.2011 10:26
pyszny
kate.500 31.07.2011 00:15
pycha
Anna169Hosz 30.07.2011 21:11
Z kwaśnym mlekiem jeszcze nie robiłam.
angelika14 07.07.2011 10:45
dawno nie jadłam domowego piernika
matii6 10.06.2011 21:42
lubię przekładany marmoladą
Jaheira11 01.06.2011 14:09
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat