Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczkowo

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
jabłka 1,5 kg
cukier 1 szkl
pieniki alpejskie 50 dag
galaretka kiwi 1 szt
śmietana 30% 0,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczkowo

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć z cukrem,kiedy będą miękkie rozpuścić w nich galaretkę o smaku kiwi. Przestudzić, a potem rozsmarować na biszkopcie z 3 jaj. Na jabłkach ulożyć pierniki. Galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuscić w pół szklanki gorącej wody. Kremówkę ubić z pudrem i połączyć z galaretką. Rozsmarować na piernikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 29.11.2012 14:40
uwielbiam pierniczki, więc podoba mi się taka kombinacja :)
magduś83 02.11.2012 14:21
izionia- dokładnie, ale teraz jest bardzo dużo takich ciast w których używa sie, biszkopcików, herbatników, delicji, krakersów, a ja mam teraz jeszcze pierniki :)
iziona 02.11.2012 07:07
To takie dwa w jednym czyli ciastka w cieście, ale pewnie pyszne:)
monisia1977 02.11.2012 05:58
wygląda fajnie
czekoladka_m 01.11.2012 20:12
ale pyszności...
jolanta19 01.11.2012 20:06
mniam
agnieszkalider 01.11.2012 20:04
Coś wspaniałego!
eMMe 01.11.2012 19:56
o jakie pomysłowe:)
1j1o1l1a1 01.11.2012 19:46
smakowite :)
Simeo 01.11.2012 19:43
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak