Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z bakaliami
Kroki postępowania
ognia.
dokładnie mieszając mąkę, jajka, sodę rozpuszczoną w mleku, sól
przyprawę korzenną. Ciasto starannie wyrabiamy.
mąka | 1 kg |
miód | 1/2 kg |
jaja | 3 sztuki |
cukier | 40 dag |
masło | 1 kostka |
mleko | 1/2 szklanka |
sól | 1/2 łyżeczka |
orzechy włoskie | 10 dag |
migdały | 10 dag |
skórka pomarańczowa | 5 dag |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 4 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: