Pierniczki czeskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    80 dag
  • cukier kryształ

    25 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • tłuszcz

    12 dag
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • płynny miód

    4 łyżki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    1 opakownie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wyżej wymienionych składników zagnieść ciasto. Zostawić je w lodówce na jedną noc. Dzień później wyrobić jeszcze raz. Wycinać pierniczki. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem, po upieczeniu polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 30.04.2011 10:05
super
Iwusia 13.04.2011 19:14
muszą być smaczne ;)
iwa643 07.02.2011 07:17
ciekawe
Krzysztof42 05.11.2010 14:58
czeskie to znam tylko knedliczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat