Piekielne żołądki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądków z kurczaka

    800 g
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • sosu tajskiego chili

    1 szk
  • sosu sojowego ciemnego

    2 łyżka
  • sól do smaku

  • posiekanej natki pietruszki

    2 łyżka
  • imbir w zalewie

    2 łyżka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczka
  • olej ryżowy

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Piekielne żołądki foto
Żołądki dokładnie umyć i pokroić wzdłuż na pół.
Cebulę obrać z łupin, opłukać, przekroić na cztery części i potem na plasterki.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na krótki paseczki.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
Krok 2 - Piekielne żołądki foto
Imbir odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Piekielne żołądki foto
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć na złoty kolor.
Dodać cebulę i marchew i nadal smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać paprykę i imbir.
Wlać sos chili, dodać wszystkie przyprawy i pietruszkę i dusić wszystko do miękkości żołądków od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Piekielne żołądki foto
Podawać np. z ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 05.09.2012 10:07
świetna, apetyczna potrawa
Andysz 23.08.2012 22:54
mmm fajne;)
ziutula 02.06.2012 21:02
coś dla mnie, żołądkowo-ostre..
Ewa104 02.06.2012 19:53
Bardzo lubię dania z drobiowych żołądków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat